New Amsterdam Courthouse

Jeroen Hofstra

Projectmanager

Ontwikkeling van het Nieuwe Amsterdamse Gerechtsgebouw

Aan de rand van de Zuidas is een bijzonder voorbeeld van sociale infrastructuur gerealiseerd. Bezoekers worden bij het voorplein verwelkomd door een bronzen kunstwerk en een moderne voorgevel van staal en glas. Het NACH-consortium heeft dit statige gebouw met hoge plafonds en unieke indeling ontworpen. Het project benadrukt de harmonie tussen diverse disciplines en rollen. Veiligheid is van groot belang in dit gerechtsgebouw en de SPC zorgt voor effectieve communicatie en contractnaleving tijdens alle projectfasen. Het gerechtsgebouw is operationeel in gebruik sinds 2021.

Versterken van de sociale infrastructuur

Creëren van een veilige en transparante omgeving

Architectonisch hoogstandje

real estate space
0 m2
concession life
> 0 year

Pioniersproject

Jeroen Hofstra, investment manager bij Rivoir, belicht het Nieuwe Amsterdamse Gerechtsgebouw als een baanbrekend initiatief. Het onderscheidt zich door architectonische innovaties en het perfect balanceren van verschillende disciplines en behoeften. Ondanks de complexe omstandigheden zorgt de SPC voor de juiste afstemming en naleving van contracten tussen alle partijen.

New Amsterdam Court House is een iconisch project, een prachtig staaltje van sociale infrastructuur.

Jeroen Hofstra (Rivoir)

Projectstructuur

Het project van het Nieuwe Amsterdamse Gerechtsgebouw is verankerd in een langdurig DBFMO-contract met het Rijksvastgoedbedrijf. Het consortium bestaat uit PMV als investeerder, Heijmans als bouwbedrijf en Facilicom als dienstverlener. Conform de DBFMO-contractvoorwaarden is het NACH-consortium verantwoordelijk voor het ontwerp, de constructie, financiering en het 30 jaar durende onderhoud van het project.

Get in touch

Ben je geïnteresseerd in ons aanbod of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Contact